Tee vianetsintä puhelimellesi

Joka vuosi huoltokorjaamoissamme käy noin miljoona mobiililaitetta. Silloin tällöin saamme puhelimia, joissa on kotona korjattavia vikoja. Jotta et joudu olemaan turhaan ilman puhelintasi, olemme koonneet parhaat vinkit siitä, miten diagnosoit puhelimesi ongelmat helposti ja ratkaiset yleisimmät pikkuviat sekä iPhonessa että Androidissa.

Jos puhelin ei käynnisty tai lataa

Jos puhelin ei käynnisty tai lataa
Jos puhelin ei käynnisty, akku saattaa olla kokonaan tyhjentynyt. Aloita jättämällä puhelin lataukseen vähintään 30 minuutiksi. Tarkasta, että laturi toimii käyttämällä uutta alkuperäislaturia tai testaamalla toista puhelinta samalla laturilla.

Jos puhelin ei käynnisty vieläkään, siinä voi olla likaa pienessä liitännässä tai pölyä USB-liitännässä (johon laitat latausjohdon). Tarkasta liitäntä taskulampulla ja poista nukka, pöly tai muut pienet osat, joita siellä voi olla jumissa. Helppo tapa poistaa lika on käyttämällä teräväpäisiä pumpulipuikkoja, pehmeää hammastikkua tai kuivaa hammasharjaa.

Jos et onnistu poistamamaan likaa itse, autamme mielellämme. Jos liitin on irrallaan, se on irti tai vaurioitunut muuten vaurioitunut, autamme sen vaihtamisessa.

 

Jos ruutu on musta tai puhelin katkaisee puhelun

Jos näyttö on musta tai jos puhelin on katkaissut puhelun eikä reagoi, voidaan laite pakottaa uudelleenkäynnistymään. Pakotettu käynnistys ei poista sisältöä tai tietoja ja se on täysin riskitön tehdä.

Apple iPhone 6S:ssa (ja aiemmissa malleissa) tehdään puhelimen pakotettu käynnistys painamalla kotipainiketta ja käynnistyspainiketta samanaikaisesti vähintään kymmenen sekuntia, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.

Apple iPhone 7:ssa tai 7 Plussassa painetaan käynnistyspainiketta ja äänenvoimakkuuden alennuspainiketta samanaikaisesti vähintään kymmenen sekuntia, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.

Apple  iPhone X:ssa, iPhone 8:ssa tai iPhone 8 Plussassa uudelleenkäynnistys voidaan pakottaa painamalla pitämällä pohjassa äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja sitten tekemällä sama nopea liike äänenvoimakkuuden alennuspainikkeella. Paina sen jälkeen sivupainiketta, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.

Android-puhelimet toimivat hieman eri tavoin valmistajasta riippuen, mutta useimmissa voit painaa käynnistyspainiketta ja äänenvoimakkuuden lisäys -painiketta n. 10 sekuntia, kunnes matkapuhelinvalmistajan logo tulee näkyviin. Voit myös painaa käynnistyspainiketta, kotipainiketta ja äänenvoimakkuuspainiketta samanaikaisesti.

Jos puhelin keskeyttää puhelut usein tai tuntuu epävakaalta

Jos puhelin keskeyttää puhelut usein tai tuntuu epävakaalta
Jos koet, että puhelin sammuu usein, tuntuu hitaalta tai sulkeutuu, voi tehdasasetusten tekeminen auttaa.

Tehdaspalautus tyhjentää puhelimen kokonaan ja muistuttaa tilannetta, kun ostit laitteen. Koska kaikki tiedot katoavat, on tärkeää, että teet täyden varmuuskopioinnin ja talletat kaikki tiedot, jos haluat siirtää ne myöhemmin takaisin puhelimeesi. Ole kuitenkin valikoiva sen suhteen, mitä sovelluksia asennat, koska yleensä kolmannen osapuolen ohjelmistot (kuten tietyt sovellukset) tekevät puhelimen hitaaksi tai saavat sen katkeamaan.

Useimmissa Android-puhelimissa tehdasasetukset löytyvät kohdasta Asetukset > Varmuuskopiointi ja palautus > Palauta

iPhonessa tehdasasetukset löytyvät kohdasta Asetukset > Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset

Jos kosketustoiminto ruudulla ei toimi

Jos puhelimesi ei reagoi kosketukseen, se voi riippua siitä, että se on ollut äärimmäisissä lämpötiloissa. Kokeile viemällä puhelin sisälle (pois suorasta auringonvalosta tai äärimmäisen kylmästä) ja anna sen olla koskematta huoneen lämpötilassa n. 30 minuuttia. Jos se ei toimi edelleenkään 30 minuutin jälkeen, kyseessä on jokin muu vika.

Tarkasta, että ruutu on ehjä. Jotkut pienet halkeamat voivat näkyä vain tietyistä kulmista ja hyvässä valossa. Jos ruutu on ehjä, mutta ei vieläkään reagoi, voit kokeilla puhelimen käynnistämistä. Jos se ei reagoi edelleenkään uudelleen käynnistyksen jälkeen, autamme sinua vaihtamaan näytön. Valitse ”vaurioinut näyttö” rullavalikosta luo korjaus -sivulta ja lähetä puhelimesi korjaamollemme.

Jos akku tyhjenee liian nopeasti


Jos akku näyttää olevan täyteen ladattu, mutta akun teho katoaa nopeasti, kun otat puhelimen irti laturista, voi olla hyvä tarkastaa puhelimen sovellukset. Jotkut sovelluksista, erityisesti ne, jotka ovat verkossa tai päivittävät itsensä verkosta, sekä sellaiset, jotka yhdistetään Bluetoothin kautta, voivat tyhjentää akun melko nopeasti. Aloita sulkemalla kaikki aktiiviset sovellukset ja katso, paraneeko akun kesto.

Jos ongelma jatkuu, kannattaa tarkastaa kaikkien sovellusten akun kulutus sekä stand-by -tilassa että silloin, kun ne ovat aktiivisia.

Apple iPhonessa näet akun kulutuksen jakautumisen kohdasta Asetukset > Akku.

Useimmissa Android-puhelimissa on akku-välilehti Asetukset-kohdassa. Etsi välilehti puhelimestasi ja etsi sovellus, joka käyttää akkua paljon.

Jos akkuongelma jatkuu vielä sen jälkeen, kun olet poistanut pahimmat akun kuluttajat, voi olla aika vaihtaa akku uuteen. Useimmat matkapuhelimen akut alkavat menettää tehoaan n. 400 latauksen jälkeen tai n. 1-2 vuoden säännöllisen käytön jälkeen.

Jos puhelimesi tuntuu hitaalta

Joskus voi olla niin, että vanhempi malli tuntuu hitaalta ohjelmistopäivityksen jälkeen. Tämä riippuu siitä, että puhelimen laitteistoa ei ole varustettu tukemaan tiettyjä uusia toimintoja käyttöjärjestelmässä. Valitettavasti tälle ei voi tehdä oikeastaan muita kuin palata ohjelmistopäivitykseen.

Voit nopeuttaa puhelinta käynnistämällä puhelimen säännöllisesti tai pakottamalla uudelleenkäynnistyksen työmuistin tyhjentämiseksi. Toinen tapa parantaa puhelimen suorituskykyä on poistaa sovellukset, joita ei enää käytetä. Sama koskee elokuvia, kuvia ja musiikkitiedostoja. Tyhjennä puhelin säännöllisesti vapauttaaksesi sisäistä muistia ja lisätäksesi suoritustehoa.

Jos haluat palauttaa tehdasasetukset Android-puhelimella

Tehdasasetusten palautus poistaa kaiken sisällön puhelimesta, joten on tärkeää, että varmuuskopit tiedot ennen kuin aloitat.

Samsungin Galaxy -puhelimissa tehdasasetukset löytyvät kohdasta Asetukset > Varmuuskopioi ja palauta > Tehdasasetusten palautus > Nollaa laite.

Huawein puhelimessa tehdasasetukset löytyvät kohdasta Asetukset > Lisäasetukset > Varmuuskopiointi ja palautus > Nollaa puhelin.

Sonyn Xperia-puhelimista löydät tehdasasetukset kohdasta Asetukset >Varmuuskopiointi ja palautus > Palauta vakioasetukset.

Jos haluat palauttaa tehdasasetukset iPhonessa

Tehdasasetusten palautus poistaa kaiken sisällön puhelimesta, joten on tärkeää, että varmuuskopit tiedot ennen kuin aloitat.

iPhonen tehdasasetukset löytyvät kohdasta Asetukset > Yleiset > Nollaa > Palauta kaikki sisältö ja Nollaa

Korjauta puhelimesi tänään

Matkapuhelimesi ja tietosi ovat turvallisissa käsissä

Korjaa puhelimesi tänään
 

Valtuutettu merkkihuolto

apple autorised logosamsung reparationHuawei reparation

microsoftonepluszteXiaomiLenovo logo mobylife

 

 

ISO 9001 ISO 14001 BW